Nyomtatás

Rohamtempóban épül Székesfehérváron az Alba Aréna

2022-06-16 1068

A Market Építő Zrt. munkájával 2022 végére már elérheti szerkezetkész állapotát a 6.000 fő befogadására alkalmas multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok, az Alba Aréna. A projekt egyúttal jelentős úthálózati fejlesztést is jelent a város számára.

Látványos szakaszához érkezett a székesfehérvári hokisok új otthonának kivitelezése: a mélyépítési munkálatok befejeztével már zajlik a szerkezetépítés a 6.000 fő befogadására alkalmas multifunkcionális csarnokban, az Alba Arénában.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Market Építő Zrt. munkájával létrejövő multifunkcionális létesítmény rendezvény- és közösségi központként funkcionál majd, továbbá a fehérvári és hazai jégkorongsport mellett 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni, időszakosan pedig akár hatezernél több néző befogadására is képes lesz.

A beruházáshoz a kormány nettó 35 milliárd forintos támogatást biztosít a Modern Városok Program keretében.

A csarnoképítéssel együtt jelentős útépítési beruházás is indul: az ipari parkot a Budai úttal összekötve P+R parkolót is kialakítanak, vagyis egy új összekötő út épül az Alba Ipari Zónán keresztül a Seregélyesi és a Budai út között, ezáltal a két városrész összeköttetésbe kerül, ami Székesfehérvár számára kiemelten fontos.

Nyáron kezdődhet meg a projekthez kapcsolódó közlekedési fejlesztés

A projekt aktuális állásával kapcsolatban Gábor Péter, a Market Építő Zrt. főépítésvezetője tájékoztatta lapunkat. A munkaterület-átadást követően a kivitelezés 2021 novemberében vette kezdetét. Az első feladatok között két ideiglenes közlekedőutat alakítottak ki a Budai út felől, amelyek a beruházás megközelítését biztosították.

A teljes cikk: Rohamtempóban épül Székesfehérváron az Alba Aréna

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság