Nyomtatás

Hogyan alakulhat a budapesti irodaházak jövője?

2023-02-03 589

Az irodapiacon több fontos mérőszámot közöl negyedévente a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF), amelyek alapján elemezni lehet a hazai szektort. Nettó felszívás, kereslet, hosszabbítás, költözés, kínálat, tranzakciók száma, de azért a statisztikák leglátványosabb eleme mindig is az üresedési ráta volt. Megnéztük, hogy az elmúlt 15 évben hogyan alakultak a számok.

A rendszerváltást követő évek kaotikus változásai után lassan konszolidálódott a magyar ingatlanpiac, egyre több pláza és irodaház épült, ugyanakkor érett piacról nem beszélhettünk, ez pedig az egzakt statisztikai adatok hiányában is megmutatkozik. Még az ezredforduló idején bontakozott ki az első ingatlanpiaci bumm Magyarországon, amely óriási építkezéseket generált a lakásszektor mellett többek között a bevásárlóközpontok piacán is.

Lassan fejlődtek a piaci sztenderdek, és ennek egyik fontos állomása volt statisztikai szempontból, hogy a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) rendszeresen közölni kezdte a negyedéves adatokat az iroda és az ipari ingatlan vonatkozásában.

A teljes cikk: Hogyan alakulhat a budapesti irodaházak jövője?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság