Nyomtatás

Szorít a négy fal, kínoz a home office magánya? – 10 közösségi iroda a jobb hangulatért

2023-02-02 774

Magát a munkát lehet, hogy nem annyira, de az irodai életet általában szeretjük. A Covid óta tudjuk, hogy ritmust és hatékonyságot ad a munkanapjainknak, ha kimozdulunk és máshol dolgozunk, mint ahol élünk.

A magánéletre szánt és a munkaidő különösen akkor hajlamos összecsúszni, ha valamilyen kreatív szakmát űzünk vagy szabadúszók vagyunk, de bárkivel előfordulhat, hogy úgy alakul a munkanapja, hogy időt spórolhat meg, ha közösségi irodában dolgozik. A rugalmasabb napirend és némi networkingelés érdekében kedvenc coworking helyeinket ajánljuk.

The Spot

Ugyan a magasabb árkategóriába tartozik, cserébe az egyik legprofibb budapesti helyszín, ahol a város szívében, egyedülálló méretű rendezvényhelyszín, csodás zöld környezet és felkészült technikai háttér várja azokat, akik már unják a home office magányát. A helyszínen egy 110 négyzetméteres, akár 100 fő számára is ideális nagytermet is találunk, a legmodernebb eszközökkel felszerelve, ahol a BKK-hoz vagy a Magyar Telekomhoz hasonló cégek is megtarthatják rendezvényeiket, de kisebb munkaállomások, irodák is vannak, ahol szabadúszóknak, kisebb vállalatoknak jut hely. Minden hónap első hétfőjén a Startup Hungary várja a résztvevőket üzletkezdéssel és -indulással kapcsolatos előadásokra és egy kis networkingre. A helyszínen próbanap is van, és szuper nemzetközi csapattal dolgozhatunk együtt. A Spotban a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek jut hely.

KAPTÁR coworking – a közösségi iroda

kaptar

Az idén 10 éves Kaptárnak úgy is sikerült megőriznie családias jellegét, hogy aránylag nagyobb közösségi iroda, összesen 50-60 munkaállomáson, három szinten várják a tagokat egy jó hangulatú közös munkanapra, és 5 tárgyaló is van. Az iroda mellett székhelyszolgáltatást is nyújtanak. Többféle, akár fix asztalos belépő közül válogathatunk, sőt, ha csak kapcsolatot építenénk, arra is nyílik lehetőség, jegyet vagy bérletet válthatunk a rendszeresen megrendezett workshopokra, előadásokra. Hasít a net, korlátlan a kávé, és a kutyát sem kell otthon hagyni.

LOFFICE

Az egyik legismertebb szereplő a közösségi irodák között, idén két ismert épületük vált kiadóvá, közösségi irodát pedig Bécs mellett a Déri Miksa utcában működtetnek. Itt 23 munkaállomás és két tárgyaló áll rendelkezésünkre, amiket a nekünk legmegfelelőbb konstrukcióban vehetünk igénybe, az egynapostól az éves tagságig. A hosszabb tartózkodáshoz kisebb irodabútorokat is bérelhetünk, így még könnyebben testre szabhatjuk környezetünket. Az iroda teljesen akadálymentes, kutyabarát, fényes, és a kávé is szuper, így minden adott ahhoz, hogy minél hatékonyabban és jó hangulatban dolgozhassunk.

Szikra Coworking

Ha bírjuk a modern, de izgalmas történelmi múlttal rendelkező helyeket, akkor a Szikrában van a helyünk. Az egykor zsidó kaszinóként funkcionáló, történelmi épületben egészen biztosan inspirációt szerezhetünk pénzünk megforgatásához, a tágas, modern, színes belső tér pedig meghozza a kedvünket a munkához is. A helyszínt ráadásul regisztráció után egy napra ingyenesen kipróbálhatjuk. Erős a céges felhasználói kör, a B2B partnerek számára számos rugalmas és költséghatékony irodamegoldások érhetőek el. A színes csapat pedig sokféle funkció és szolgáltatás közül választhat, rugalmasan bérelhető munkaállomások, fix asztalok, különböző méretű tárgyalók, workshop terem, privát irodák és rendezvénytér is elérhető a Szikrában, a kapcsolatépítést pedig külön programok is segítik.

Baobab

iroddaa3

A Gellérthegy aljában, egy Vidor Emil tervezte házban találjuk a Baobabot, ahol úgy élvezhetjük a forgalmas város előnyeit, hogy van egy békés kis szigetünk, nyaranta pedig akár a nyugalmas, árnyékos kertben is dolgozhatunk, ráadásul a kutyánkat is magunkkal vihetjük a munkába. A helyszínen összesen 25 munkaállomást alakítottak ki, egy tárgyaló és egy csendes szoba is van, péntekenként pedig kisebb eseményekkel is várják a tagokat, amelyek kiváló alkalmat nyújtanak szakmai kapcsolatok építésére, ismerkedésre.

KUBIK coworking

Egészen más jellegű, de szintén szuper hangulat uralkodik a KUBIK-nál, ahol modern, de otthonos környezetben, családias hangulatban dolgozhatunk együtt, sőt tárgyalót vagy 30 főig rendezvényhelyszínt is bérelhetünk a nagyobb találkozókhoz. A helyszínen összesen 29 asztal van, amelyek közül néhány még bérelhető. Munka után különböző programokon, például jógaórán is részt vehetünk, és négylábú kedvencünket is magunkkal vihetjük az irodába.

Kastner Budapest

Tavaly télen újult meg a város egyik legmenőbb üzlethelyisége, ahol a Kastner reklámügynökség dolgozói döntöttek úgy, hogy szívesen látnának más kreatívokat is a munkahelyükön. Az ő munkahelyük a csendesebb felső szinten kapott helyet, itt elmélyültebben dolgozhatunk, de a nagyobb tárgyalót is itt találjuk. A lenti részben pedig egy kicsit kávézósabb a hangulat, egészséges harapnivalók, frissítő hideg és meleg italok közül választhatunk. Időről időre különböző programok is vannak, amelyekért érdemes a Facebook-oldalukat követni, illetve kiállításoknak is helyet ad a Kastner. Idén pedig már szombaton is nyitva vannak.

Muse Közösségi Iroda

iroddaa2

Egy teljes egészében saját kézzel felújított belvárosi ingatlanban dolgozhatunk, ha a Muse Közösségi Irodát választjuk, ahol a kényelmes és modern munkakörnyezet mellett a jókora belmagasságon és a galéria míves korlátjain a régi idők egyedi hangulatát érezni. A Muse-ban egy valódi közösséghez is tartozunk, az sem ritka, hogy a tagok egymás segítségével jutnak munkához. A környezet pedig tényleg elég szuper, hangulatos galéria, a körútra néző erkély és kifejezetten szellősen kihelyezett asztalok gondoskodnak arról, hogy elmélyülhessünk a feladatainkban. Ha pedig végeztünk, azonnal el is merülhetünk a körúti pezsgésben.

Collabor8district

A klasszikus lakásirodák és a kisebb munkahelyi közösségek szuper hangulatát élhetjük át a Collabor8districtben, ahol a szárnyas ajtók és a csinos kandalló mellett kényelmes, nagy asztalok, összesen mintegy 25 munkaállomás, szuper gyors net könnyíti meg a napi munkát. Emellett pedig Skype-szobák és nagyobb, bérelhető tárgyaló állnak rendelkezésre.

Urban Lobby Budapest

Furcsa, de működőképes funkciótársításon alapszik az Urban Lobby, ami csomagmegőrzővel kombinálja a közösségi irodát. A helyszínen tárgyalólehetőség nincs, ám modern környezetben, kellemes földszínek között, a város közepén, de a nyüzsgéstől elbújva, nyugodt körülmények között dolgozhatunk a nagy, közös térben.

| Forrás: welovebudapest.com

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság