Nyomtatás

Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe

2023-01-30 720

A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás?

A last mile (utolsó kilométer) raktár olyan raktár vagy elosztóközpont, amely az áruk végső rendeltetési helyéhez közel, jellemzően városi területeken található. A last mile raktár néhány előnye a következő:

1. Csökkentett szállítási költségek: A raktárnak a végső rendeltetési helyhez közeli elhelyezésével csökken az áruk szállításának távolsága, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet.

2. Rövidebb szállítási idők: Mivel a raktár közelebb van a végfelhasználókhoz, a szállítási idő jelentősen lerövidülhet, ami különösen fontos az időérzékeny áruk vagy az e-kereskedelmi megrendelések esetében.

3. Jobb ügyfélszolgálat: A végfelhasználókhoz közeli raktár lehetővé teszi a rugalmasabb szállítási lehetőségeket, például az aznapi vagy másnapi kiszállítást, ami javíthatja a vásárlói elégedettséget.

4. Fokozott készlethatékonyság: Azzal, hogy a raktár közelebb van a végfelhasználókhoz, összességében kisebb készletet lehet tartani, miközben biztosítható, hogy a megfelelő termékek a megfelelő időben rendelkezésre álljanak.

5. Jobb készletgazdálkodás: Egy last mile raktárral a vállalkozások jobban ellenőrizhetik készleteiket, így jobb döntéseket hozhatnak a készletszintekről, a termékek rotációjáról és más fontos tényezőkről.

6. Csökkentett környezeti hatás: Az áruk szállítási távolságának csökkentésével a last mile raktárak hozzájárulhatnak a szállítás környezeti hatásainak csökkentéséhez.

A teljes cikk: Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság