Nyomtatás

BIEF: több mint 162 ezer négyzetméterrel nőtt a logisztikai ingatlanterület a második negyedévben

2022-08-01 1088

A második negyedévben több mint 115 ezer négyzetméter új logisztikai ingatlant adtak át a budapesti agglomerációban, míg vidéken csaknem 47 ezer négyzetmétert - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel hétfőn.

 Június végére az ipari és logisztikai ingatlanállomány területe a budapesti agglomerációban 2,928 millió négyzetmétert tett ki, vidéken meghaladta az 1,38 millió négyzetmétert.

A fővárosban és környékén az új átadások terület alapján csaknem elérték a tavalyi azonos időszak szintjét, de az üresedési ráta 2,5 százalékponttal magasabb, 6,4 százalékos lett, majdnem 188 ezer négyzetméter volt kihasználatlan. Vidéken a több mint 75 ezer négyzetméternyi üres ingatlan 5,5 százalékos arányt jelent.

A teljes bérlői kereslet a fővárosi agglomerációban több mint 113 ezer négyzetméter, ami éves összevetésben csaknem 34 százalékos csökkenés. A teljes keresleten belül a hosszabbításoké volt a legnagyobb rész 42 százalékkal, míg az új szerződések aránya 39 százalék, az előbérleteké 19 százalék - közölték. A tulajdonos használatában álló területek nem tartoznak bele az összesítésbe.
 
I Forrás: webradio.hu
 
Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság