Nyomtatás

A Faedra Group sikeresen lezárta a Faedra Park első ütemének értékesítését

2022-06-23 1405

A tranzakció során a Faedra Group által, zöldmezős beruházás keretében fejlesztett, modern logisztikai park első ütemének értékesítésében a Colliers Magyarország képviselte az eladót - értesült az OGH hírügynökség.

A Budapest logisztikai piacának déli régiójában található, 7 500 m2-es raktárépület a következő két új ütemmel teljesen kiépítetté teszi a Szigetszentmiklós - Lakihegy városrészében elhelyezkedő fejlesztési területet, mely elsősorban nemzetközi logisztikai bérlők és könnyűipari vállalatok preferált lokációja.

A tranzakció hónapokkal ezelőtt került aláírásra, azonban a lezárása a közelmúltban megszerzett használatbavételi engedéllyel véglegesült. A következő két ütem további 20 000 m2-rel fogja növelni az alpiac bérbeadható raktárcsarnok méretét.

A Faedra Park sikeres értékesítése újabb bizonyíték, hogy a logisztikai ingatlanok tekinthetők jelenleg a leginkább defenzív eszközkategóriának globálisan, így Magyarországon is. Nagyon örülünk, hogy a Faedra Group a Colliers-t bízta meg ezen prémium fejlesztésének az értékesítésére. Továbbra is arra számítunk, hogy a hasonló tulajdonságokkal rendelkező, kiváló minőségű raktártermékek iránti erős befektetői túlkereslet megmarad”

– tette hozzá Vécsey Bence, a Colliers Magyarország befektetési üzletágának igazgatója.

Az eredeti üzleti tervünknek megfelelően tudtuk a fejlesztésünket lezárni, melyben segítségünkre voltak a logisztikai eszközosztály továbbra is erős fundamentumai, a cégcsoportban összegyűlt fejlesztési tapasztalataink, a finanszírozó partnereink bizalma, illetve a Colliers professzionizmusa. Tekintettel a felsoroltakra, raktárfejlesztéseinket tovább folytatjuk jelen projekt következő ütemeiben, valamint a Faedra22, Budapest XXII. kerületében megvalósuló projektünk révén más lokációban is”

– nyilatkozta Boronkay Bence, a Faedra Group ügyvezető-tulajdonosa.

A 2022-es évben ez az ügylet már a negyedik logisztikai tranzakciónak bizonyul. Ezen ügyletek összterülete eléri a 75 000 m2-t, melyből a Colliers által lezárt tranzakciók 80%-ot tesznek ki. A logisztikai eszközosztály az idei évben 40%-os részedést mutat a kereskedelmi ingatlanpiac befektetési méretéből, mely jelentősen meghaladja a hosszútávú múltbeli 10%-os értéket. Várhatóan a tranzakciók száma ebben az eszközosztályban csökkeni fog az év vége felé, mivel a befektetési piac logisztikai ága kínálat tekintetében, befektetők számára erősen szűkös.

Faedra Group

A Faedra Group egy teljes egészében magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő cégcsoport, mely lakó és ipari beruházások fejlesztését végzi magyarországi lokációkban. Az ingatlanalapokon keresztül megvalósuló projektekben, a banki projektfinanszírozáson túl, intézményi és magánbefektetők számára is biztosít vonzó hozamok melletti befektetési lehetőséget.

| Forrás: Colliers

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság