Nyomtatás

Lendületet adnak a beruházások

2022-05-19 756

Jelentős támogatást adnak a magyar gazdaság növekedéséhez a beruházások. A fejlesztések a vírus tetőzése idején sem álltak le, ami nagyban támogatta a foglalkoztatás bővítését is. A folyamat nem ért véget, új kapacitások előtt nyílik meg az út.

A magyar gazdaság növekedését és a foglalkoztatás bővítését nagyban támogatták és segítik most is a beruházások, amelyek a koronavírus-járvány idején sem álltak le. Ennek fontosságáról Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt a minap az Országgyűlésben. A magyarországi ráta tartósan az unió élmezőnyében van. A folyamatban lévő kapacitásbővítések, a vonzó vállalati környezet egyaránt megalapozzák, hogy hazánk beruházási teljesítményének bővülése töretlenül folytatódjon.

A kormány konvergenciaprogramja ugyanakkor a következőre is felhívja a figyelmet: „a geopolitikai feszültségek szélesedésével összefüggésben fennáll a kockázata annak, hogy a bizonytalanabbá váló kilátások és az ellátási láncok akadozása közepette egyes projektek megvalósítása a tervezettnél hosszabb időt vehet igénybe, valamint rövid távon átmenetileg kevesebb beruházási döntés születik”.

Tény azonban, hogy a 2020 eleje óta bejelentett nagyvállalati fejlesztések értéke megközelíti a 4400 milliárd forintot, ami az éves bruttó hazai termék több mint hét százalékát kitevő összeg. Ez azt mutatja, hogy kiemelkedő az ország tőkevonzó képessége. Középtávon a beruházásokkal kiépülő többletkapacitások éves szinten mintegy 13 ezer–22 ezer milliárd forinttal emelhetik hazánk exportteljesítményét, amely a jelenlegi éves magyar árukivitel nagyságrendileg 27–45 százalékát jelenti.

A teljes cikk: Lendületet adnak a beruházások

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság