Nyomtatás

Két óriásprojektnek köszönhetően hatalmas rekord született az építőiparban

2022-05-11 556

Kiugróan magas Aktivitás-Kezdés mutatóval indult az idei év a hazai építőiparban. 2022 első három hónapjában közel 1300 milliárd forint értékben kezdődtek meg kivitelezések – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből. Az első negyedéves Aktivitás-Kezdés új rekordnak számít, soha ilyen magas összegben nem indultak el építkezések egy negyedév alatt. Az eddig csúcsnak számító 2021 második negyedévi szintet közel 37 százalékkal szárnyalta túl az összeg. Az ugrásszerű növekedés azonban elsősorban két nagy projekt elindulására vezethető vissza, a Budapest-Belgrád vasúti korridor Soroksár - Kelebia szakaszának és az M44-es Kecskemét és Szentkirály közötti szakaszának munkálataira.

Stagnáló magasépítési aktivitás

2022 első három hónapjában valamivel több, mint 430 milliárd forintot tett ki a megkezdett magasépítési beruházások értéke, ami jó évkezdetnek tekinthető. Az Aktivitás-Kezdés valamivel alatta maradt az előző év azonos időszaki értékének, 2021 utolsó két negyedévéhez viszonyítva azonban nem látszik jelentős változás a magasépítési Aktivitás-Kezdés mutatóban, 2020 április és december közötti időszakánál pedig lényegesebb jobb számokat hozott az idei első három hónap.

A teljes cikk: Két óriásprojektnek köszönhetően hatalmas rekord született az építőiparban

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság