2019. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina

Ingatlanpiaci hírek

Elkészült Budapest ékszerdoboza: a Párisi Udvar Hotel

2019-06-07 244

Júniusban a nagyközönség számára is megnyitja kapuit a Párisi Udvar Hotel Budapest. A Ferenciek terén álló Párisi Udvar Budapest egyik legismertebb, Európában is egyedülálló épülete, melynek teljes felújítására öt évvel ezelőtt vállalkozott a Párizs Property Kft. A történelmi jelentőségű helyreállítás szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint,...

...szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével zajlott.

A 110 szobás butikhotel az amerikai Hyatt Hotels Corporation „The Unbound Collection by Hyatt” márkájához csatlakozik, mely egyedülálló belsőépítészeti megoldásokkal varázsolja el a magyar és nemzetközi vendégeket, Budapest szívében.

A Párisi Udvar Hotel Budapest központi lokációjának, gazdag történelmének és lenyűgöző építészetének köszönhetően ideális célpontja lesz a klisékkel szakítani kívánó, felfedező kedvű utazóknak.

elkesz

Budapest egykor legdrágább telkén eredetileg a párizsi, „Passage des Panoramas” által inspirált, Magyarország első modern értelemben vett üzletháza állt. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel híressé vált, historizáló stílusú, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát. A múlt század eleji pezsgő atmoszférát éleszti újjá az új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával.

„A Párizs Property Kft. és a Mellow Mood Hotels várakozásokkal telve csatlakozott a régióban az elsők között a Hyatt csoport márkájához.

Egyben büszkeséggel tölt el bennünket, hogy visszaadhatjuk Budapestnek ezt a nevezetességét, amely építészetileg lenyűgöző, gazdag történelme pedig minden modern utazónak maradandó élményt nyújt.

1997 óta folyamatosan dinamikusan fejlődött a cégcsoportunk, de úgy érezzük munkánk gyümölcsét igazán most adhatjuk át mind a magyar lakosság, mind a hazánkba érkező turisták számára. A Párisi Udvar Hotel Budapest egy új korszakot nyit a hazai turisztikai életben: egyszerre szimbolizálja Budapest fénykorának újjászületését, valamint a város dinamikus fejlődését” – mondta Zuhair Awad és Sameer Hamdan, a Mellow Mood Hotels tulajdonosai.

elkesz2

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy ebben az egyedülálló és ikonikus épületben fogadhatjuk a feledhetetlen élményeket kereső vendégeinket”

– nyilatkozta Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel Budapest igazgatója.

Mint mondta: „a szálloda épülete Magyarország lenyűgöző építészetét és kézművességét jelképezi. Olyan épületről van szó, amelyet az elmúlt évtizedekben a budapestiek és a turisták is a szívükbe zártak. Már most várjuk, hogy hotelünkben üdvözölhessük vendégeinket, akik felfedezhetik ennek a különleges háznak a történetét, és egyben új élményekkel is gazdagodnak majd.”

parizsiudvar

Minden mi szem-szájnak ingere

110 luxus kényelmet kínáló, tágas, a nemzetközi Hyatt előírásoknak megfelelően berendezett szoba várja a vendégeket. A szobák közül 18 lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia. A legendás passzázs újjávarázsolt terében kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie, mely nappal a századforduló pezsgő kávéházi hangulatát idézi, este pedig egy életteli bárrá alakul, ahol kézműves koktélokkal, zongoraszó mellett kapcsolódhatnak ki a vendégek.

Az étterem a nemzetközi gasztronómia elemeit vegyíti a magyar konyha remekeivel. A sportolni vágyók pedig 24 órában látogathatják a szálloda fitnesz termét. A szálloda négy különböző, összesen 300 négyzetméteres, többfunkciós konferencia területtel rendelkezik, melyek 160 fő befogadására alkalmasak. Valamennyi egység a legmodernebb audiovizuális eszközökkel van felszerelve.

A megnyitást követően a passzázs továbbra is bárki számára megtekinthető és átjárható. A kényelmes működés érdekében az egykori üzletek helyett a Párisi Passage Café & Brasserie étterem és kávézó kapott itt helyet. Az üzletek az utcafrontról, a Ferenciek tere felől érhetők el, melyek széles vásárlói kört céloznak a legkisebbektől a legnagyobbakig, végső kialakításuk pedig jelenleg is zajlik.

Forrás: realista.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További híreinkből


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Szeptember 2019 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tartalom galéria

Erről fog beszélni Steve Wozniak Budapesten

Erről fog beszélni Steve Wozniak Budapesten

More details
Bedobták az ötletet: a BMW autógyártót vehet, nem is akármelyiket

Bedobták az ötletet: a BMW autógyártót vehet, nem is akármelyiket

More details
53 qubit ketyeg az IBM legújabb és legnagyobb kvantumszámítógépében

53 qubit ketyeg az IBM legújabb és legnagyobb kvantumszámítógépében

More details
Már nem sokáig szerezhető OKJ-s képesítés tanfolyami formában

Már nem sokáig szerezhető OKJ-s képesítés tanfolyami formában

More details
Agglomerációs térkép - Hova költözzön a nem-budapesti budapesti?

Agglomerációs térkép - Hova költözzön a nem-budapesti budapesti?

More details
Kávé Napja, 2019. szeptember 28.

Kávé Napja, 2019. szeptember 28.

More details
Először rendezik meg az Erőművek éjszakáját, 2019. október 11.

Először rendezik meg az Erőművek éjszakáját, 2019. október 11.

More details
Őszi Sportfesztivál, 2019. szeptember 21.

Őszi Sportfesztivál, 2019. szeptember 21.

More details
Trendforduló az autópiacon

Trendforduló az autópiacon

More details