2019. április 22., hétfő - Csilla

A ConvergenCE megvásárolta a budapesti Árpád Center irodaházat

arpadirodaA ConvergenCE befektető, ingatlan- és vagyonkezelő megvásárolta a budapesti Árpád Center irodaházat. Az irodaház összesen 5.400 m2-en kínál kiadó irodahelyiségeket és 63 parkolóhellyel rendelkezik az Árpádhíd lábánál található gyors tempóban fejlődő irodaházi környezetben.

Ez a tranzakció a ConvergenCE immár harmadik házon belüli befektetése. 15 évnyi társbefektetés illetve nagy nemzetközi ingatlanbefektetőkkel, többek közt az Europa Capital és a JPMorgan cégekkel folytatott vagyon- és ingatlankezelés és projektmenedzsment tapasztalattal a ConvergenCE 2017-ben kezdte meg önálló befektetési tevékenységét a B52 irodaház megvásárlásával. Ezt követte 2018-ban 7,4 hektár ipari és logisztikai terület megszerzése az M7-es autópálya mentén valamint az Árpád Center közelmúltbeli megvásárlása.

Alan Vincent, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Minden lehetőség adott, hogy helyi csapatunk szakértelmét opportunisztikus beruházásokbanhasznosítsuk. Új, házon belüli alapjaink elsősorban irodai és logisztikai téren foglalkoznak piaci hozamok feletti nyereség elérésével, fejlesztési területek és régebbi, meglévő épületek lehetőségeinek kiaknázásán keresztül.”

A megalakulása óta több mint 200 millió euró értékben végzett társbefektetési eredményei mellett a ConvergenCE eddig saját erőből 20 millió euró értékben bonyolított üzletet, és kimondottan szelektíven
építi jelenlétét a magyar befektetési piacon.

(Forrás: www.convergen-ce.com)