2019. április 22., hétfő - Csilla

Ön védi bankkártya adatait?

bankkártya3Magyarországon az internethasználók háromnegyede védi a bankkártya adatait, a személyes adatokról pedig kétharmaduk biztonsági mentést készít - derül ki a Generali reprezentatív online kutatásából. A biztosító szerdai közleménye szerint a 18-75 év közötti internetezők fele vesztett már el digitalizált adatot az adathordozó eszköz hibája miatt...

... a válaszadók egytizede pedig vírustámadás áldozatául esett. A személyes adatokat a megkérdezettek többsége számítógépre vagy okostelefonra menti le, 12 százalék még mindig a nyomtatott papírban bízik, a korszerű felhőszolgáltatást pedig csak 18 százalékuk választja.

A bankkártya adatok hatékonyabb védelméért már kevesen tesznek, a legtöbben megelégszenek a napi vásárlási korláttal és azzal, hogy nem adják a kártyájukat illetékteleneknek. A válaszadók 8 százaléka tapasztalt már visszaélést a bankkártya adataival. A felmérés szerint mindkét adattípusra a nők, az alacsonyabb végzettségűek és a vidéken élők vigyáznak kevésbé.

A közlemény felhívta a figyelmet a közösségi média veszélyeire és arra, hogy a válaszadók 28 százaléka csak az alapbeállításokat alkalmazza.

(Forrás: turizmusonline.hu)