2018. október 20., szombat - Vendel

Beleremeg a kenguruk földje az évszázad bankbotrányába

bankbotranyAlig négy hónap telt el azóta, hogy tavaly decemberben Ausztráliában, megkezdte működését a bankokat az esetleges visszaélések szempontjából vizsgáló különleges testület, és máris elképesztő dolgokat tártak fel. Igaz – írja a The Guardian –, a testület felállítását megelőzte, hogy már évek óta szóltak visszaélésekről hírek.

Ügyfelek, érdekvédelmi szervezetek és politikusok jelezték: valami nagyon nincs rendben egyes pénzintézetek háza táján. Amit azonban eddig találtak, az a legvadabb pénzügyi rémálom, ami úgy tűnik, még csak most kezdődik igazán.

Bankközi kamatmanipulációk, irathamisítások, az ügyfelek tudatos megkárosítása, és olyan pénzintézeti tevékenységek, amelyeket legegyszerűbben csak úgy lehet hívni, hogy csalás. Az ausztrál különleges testület még csak néhány hónapja vizsgálódik, és a legijesztőbb az egészben az, hogy úgy tűnik, még mindig csak a jéghely csúcsát kapargatják.

Nagyok és sárosak

Elképesztő részletek látnak napvilágot a világsajtóban a jelenleg is zajló vizsgálatokról és meghallgatásokról, melyek fókuszában nem kizárólagosan, de főként a legnagyobb ausztrál pénzintézetek állnak. Az előzetes feltáró munka eredményeként, március 13-án elkezdődtek az érintett pénzintézetek felelős vezetőinek meghallgatásai, melyek várhatóan az idei év egész hátralévő részében folytatódnak majd.

A kipattant botrány több ausztrál pénzintézetet érint, elsősorban pedig a legnagyobbakat.

Tovább a teljes cikkre: Beleremeg a kenguruk földje az évszázad bankbotrányába

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!