2018. július 23., hétfő - Lenke

Szupertitkos funkcióval egészül ki a Skype

skypeA végpontok közötti titkosítást a program új bétaváltozatában próbálja ki a Microsoft. Tovább folytatódik a Skype átalakulása VoIP kliensből átfogó tudású csevegő programmá. A legújabb fejlemény az, hogy a Microsoft bejelentette: kísérleti jelleggel  végpontok közötti (end-to-end, röviden e2e) titkosítással látta el a szoftvert.

Az új funkció neve Private Conversations, és a Skype 8.13.76.8 számú betekintő változatában próbálhatják ki az érdeklődők. Az üzenetek és fájlok e2e titkosításával járó magáncsevejeket olyan beszélgetőtársak kezdeményezhetik, akik mindkét oldalon ugyanezt a változatot futtatják. További megszorítás, hogy videó-, illetve hanghívások titkosítására nem képes a szoftver.

A Microsoft az Open Whisper Systems  Signal Protocolját használja a magánbeszélgetésekhez, és ezek tartalma automatikusan rejtve marad a csevegési listán és a felhasználóknak küldött értesítéseken. A titkosított magánbeszélgetéseket egyszerre csak egyetlen eszközről folytathatjuk. A beszélgetést bármelyik eszközünkre átkapcsolhatjuk, de az üzenetek, amelyeket küldünk és fogadunk, mindig az aktuálisan használt eszközhöz kapcsolódnak.

(Forrás: computerworld.hu)

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!