2019. március 26., kedd - Emánuel

Milyen lakást vehetünk 150 millióért?

luxusingatlanMi számít luxusnak a lakáspiacon? Megtudhatod, ha elolvasod a posztot! Mutatunk rögtön 6 menő luxuslakást, amit ha lenne 150 milliónk meg is tudnánk venni! A luxus relatív fogalom úgy általában, és ez az ingatlanpiacon sincs másképp. Éppen így azt sem egyszerű meghatározni, hogy mi számít drágának.

Például lehet nekünk akár egymillió dollárunk is, nem biztos, hogy a világ más részein luxuslakást tudunk venni belőle, hanem be kell érnünk egy közepes méretű lakással. A portfolio.hu cikke szerint legalábbis így járnánk, ha Monaco-ban, a világ legdrágább városában terveznénk ingatlant vásárolni. Itt ugyanis 290 millió forint mindössze egy 17 négyzetméteres lakásra lenne elég.

"Budapesten 1,6 millió forintos prémium négyzetméterárral számoltunk. Ezért az árért jelenleg néhány tucat belvárosi, illetve egy-két hegyvidéki lakást kínálnak. A magyar fővárosban tehát az 1 millió dollár 181 négyzetméternyi luxuslakásra lenne elég, ami Brazília legnépesebb városának - Sao Paulo - áraihoz hasonlít leginkább."Magyarországon azonban már ez is kiugrónak számít, amit jól mutat, hogy az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a fővárosban 600 ezer forint körül alakul. - folytatódik az elemzés.


A cikk teljes terjedelemben a sarkiingatlanos.blog.hu oldalon olvasható.