2019. március 26., kedd - Emánuel

15 +1 megszívlelendő mondat Kósa Erikától nemcsak Y-generációsoknak

kosaerikaKósa Erika, hazánk leggazdagabb üzletasszonya abba a nemzedékbe tartozik, amikor a hála, a lojalitás és a tisztelet még magától értetődőbbnek számított. Első igazán nagy fizetését szüleire és munkatársaira költötte hálája jeléül. Ma is másokba, fiatal tehetségekbe fektet be. Csokorba gyűjtöttük néhány figyelemre méltó megszólalását.

 Csokorba gyűjtöttük néhány figyelemre méltó megszólalását:

  1. Az „eredmény” csak a szótárban előzi meg a „munkát”.
  2. Az emberek azt hiszik, hogy amit más megcsinál, amit megvesz, azt ők is megengedhetik maguknak – akkor is, ha nincs rá pénzük. Vezetőből sokkal kevesebb van, mint követőből, ezért az előbbieknek óriási a felelősségük, hogy milyen példát közvetítenek az emberek számára.
  3. A pénzügyi kultúra nem ott kezdődik, hogy lemondunk dolgokról, sanyargatjuk magunkat, hanem tudatos beosztással a szokásainkon kell változtatni. 
  4. A legkisebb szociális közösség a család, ez tudja a legnagyobb hatást gyakorolni egy ember életére.
  5. A sikert nem mindig pénzben mérik. Például egy anya, aki felnevel három vagy több gyermeket, és mellette ellátja a férjét, mos, főz, takarít – ez rendkívül nagy érték. Ezt nem lehet pénzben kifejezni. Nagy csodálattal nézem az ilyen nőket. Számomra ők is sikeresek.

Tovább a cikkre: 15 +1 megszívlelendő mondat Kósa Erikától nemcsak Y-generációsoknak

  • 1