2017. augusztus 17., csütörtök - Jácint

Szabadidő, életmód

amerikaiautoAmerikai Autók a 30-as évektől napjainkig. 1500 autó, rengeteg program, több mint 20.000 látogató. Autók hazánkból, Ausztriából, Németországból, Szlovákiából, Svájcból, Belgiumból, Csehországból, Lengyelországból, Hollandiából és még sok európai országból! Minden érdeklődőt szeretettel várnak Komáromba.

extrem osg2017. augusztus 16. és 19. között Budapesten rendezik az Extrémsportok Nemzetközi Fesztiváljának idei második állomását. A FISE World Series (FWS) a világ egyik legnívósabb extrémsport versenye, amely összegyűjti a legjobb profi és amatőr versenyzőket egy több helyszínből álló turnésorozatban. Fő sportágai a BMX, a gördeszka, a mountain bike, a freestyle görkorcsolya és a wakeboard.

augusztus20Régi jó ünnepi programok várhatók: parlamenti nyílt nap, magyar ízek utcája, aratómenet. Az időjárást félóránként szondázzák, a tűzijáték-rakéták pedig a legbiztonságosabbak lesznek. A Várkert Bazárnál egész nap családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Érdemes tehát Budapesten tölteni augusztus 20-át!

mestersegekunnepeAugusztus 17. és 20. között igazi nemzetközi kézműves fesztiválként nyitja meg kapuit a 31. Mesterségek Ünnepe. A hagyományok szerint idén is a Budavári Palota környéke ad helyet a fesztiválnak, ám a felújítások miatt kicsit módosulnak a helyszínek. A rendezvény fő témája idén a játék, a díszvendég Üzbegisztán, de számos további országból is érkeznek kézművesek.

virtuozokA Budapesti Nyári Fesztivál a tehetséggondozás elkötelezettjeként örömmel ad fellépési lehetőséget a pályájuk elején járó ifjú tehetségeknek. A Szabad Tér Színház ezért, immár hagyományossá vált gálakoncertjével köszönti a nemzeti ünnepet a Margitszigeten - tudta meg az Esemény Menedzser.

debrecenivirag1966 óta, augusztus 20-án majdnem minden évben megrendezésre került a Debreceni Virágkarnevál, az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére. A nemzetközi hírű eseményen látványos virágkompozíciók vonulnak fel a városban, magyar és külföldi művészeti együttesek, majorette csoportok, zászlóforgatók, fúvószenekarok kíséretében.

szentendre1A fesztivált – immár 12.alkalommal- minden évben a nyár utolsó hétvégéjén rendezik meg a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet töltse meg a belvárost.

soletIdén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a 100%-os kóser kulináris rendezvény a Kazinczy utcában az EMIH szervezésében. Az idei évben is augusztus utolsó vasárnapján várunk minden érdeklődőt a belvárosban a különleges gasztronómiai élménnyel. Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában?

evtotrajaA Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.

  • 1