2018. február 23., péntek - Alfréd

Megoldókulcs 2018 - Szerzői jogi reform és adatvédelem, 2018. február 21.

megoldokulcsA közeljövőben jelentős jogi változásokat hoz Magyarországon is az EU műhelyeiben kimunkált szerzői jogi reform. Megváltozhat a kiadók helyzete, olyan jogokat kaphatnak, amelyek hosszú évek után kapaszkodót jelenthetnek a tartalmaikat ingyen felhasználó technológiai óriásokkal, platformokkal szemben.

Ugyanakkor az Európai Bíróság utóbbi években született ítéletei szintén átalakíthatják a joggyakorlatot, ami kihat a televíziós, internetes közvetítésekre, illetve a sajtófigyelésre. Ráadásul a GDPR – a májusban hatályba lépő új adatvédelmi rendelkezések – a szerzői jogi változásokkal együtt szintén radikális fordulatot hozhatnak a médiapiacon. Ami védelem a fogyasztóknak, felhasználóknak, munkavállalóknak, teher lehet a médiavállalatoknak, marketingeseknek, ügynökségeknek.

De hogyan készüljünk fel a változásokra? Ebben segít a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szakemberei, a bírói gyakorlatot ismerő neves ügyvédek, a témát kutató jogászok a Megoldókulcs nevű konferencián.

Időpont: 2018. február 21.
Helyszín: Budapest, Hotel Marriott Courtyard
További információ: www.mediapiac.com

(Üzleti Hírszerzés)

  • 1