Nyomtatás

Beindítja az áremelkedést az új otthonfelújítási program?

2024-04-23 400

Sokan várnak arra, hogy a nemrég bejelentett otthonfelújítási program részleteinek ismertetése után júniusban benyújthassák a családi házuk felújítására kiírt pályázatot. Mindez az érintett ingatlantípusok iránti keresletet is növelheti, a kamatmentes hitel és a támogatás mellett kedvező feltételekkel valósulhat meg a korszerűsítés. Az alábbiakban arra voltunk kíváncsiak, milyen árkülönbségek vannak az ország egyes részein a programba bevonható felújítandó és felújított gázfűtéses családi házak között. Emellett arról is kérdeztük a szakértőket, hogy egy ilyen felújítás milyen mértékben épülhet be az egyes ingatlanok árába.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint teljesen egyértelmű, hogy egy felújítás beépül a lakások áraiba, ha azok eladósorba kerülnek. Főleg, hogyha ez a felújítás energetikai korszerűsítéssel és ezáltal a rezsi csökkenésével is együtt jár. A 2024-ben eladott 1990 előtt épült családi- és ikerházak áraiból az derül ki, hogy a felújított ingatlanok értéke Budapesten harmadával nagyobb, mint a felújítandóké, míg vidéken ennél jelentősen nagyobb is lehet a különbség. Ez pedig az ingatlan adottságaitól és a helyszíntől függően akár több tízmilliós különbséget is jelenthet az árakban.

A teljes cikk: Beindítja az áremelkedést az új otthonfelújítási program?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság